Grillet endiviesalat med tahini og parmesandressing og kandiserte valnøtter
Prøv å grille salaten! Her får den litt bitre endivien frem det søte, nøtteaktige og kremete i hver bit. Toppet med kremet tahindressing og crunchy valnøtter er dette en salat med karakter, uventet og skikkelig god.

Ingredienser
Porsjoner: 4
Fremgangsmåte
1. Kanderte valnøtter: Sett ovnen på 175 °C. Bland valnøtter med daddelsirup, olivenolje og salt. Rist i ovnen i ca. 10 minutter. La avkjøle og grovhakk rett før servering.
2. Tahini- og parmesandressing: Kjør alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn dressing. Smak til med salt. Spe eventuelt ut med 1–2 ss vann hvis den blir for tykk.
3. Del endivene på langs. Pensle med litt olivenolje og dryss over flaksalt. Grill hver side i noen minutter, til de har fått farge og myknet litt.
4. Legg de grillede endivene på et stort fat, topp med dressing, kanderte nøtter og persille rett før servering.